Млада дама с първа самостоятелна изложба в Къщата на художниците днес в Плевен

25.01.2017 7:21

23.01.izlojba

Първата си самостоятелна изложба живопис ще открие младата талантлива художничка Моника Панова. Проявата е днес, 25 януари,  от 17.30 ч. в Къщата на художниците и е под мотото „КА 17“.
Моника Венциславова Панова e родена в Плевен на 22.01.1987 г. От малка има професионално отношение към изкуството. Тя е дългогодишен възпитаник на Школата по керамика към Центъра за работа с деца в Плевен с ръководител Вяра Савова. Била е и част от Артшкола „Колорит“ – Плевен с ръководител Майа Ананиева. Благодарение на работата си в двете школи, тя е носител на редица Международни грамоти и награди.
Моника завършва средно специално образование в Професионалната гимназия по облекло и текстил през 2005 г. Оттогава живее, учи и работи в София, където завършва в Нов български университет – Департамент „Пластични изкуства и архитектура“ – „Пространствен и интериорен дизайн“. Ето какво споделя тя:
“От 2006 г., случайно или не, рисувам икони, като тези си умения изградих сама. Обичам предизвикателствата и експериментирането с нови техники и материали. Работата ми с глина ми носи особено удоволствие, но основната ми страст са картините, цветовете и свободата, които ми дават”.
Моника участва през декември 2016 г., със своя картина в коледната изложба на плевенските художници в Артцентър Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: