По проект за равен достъп до качествено образование работи ДГ „Зора” в Червен бряг

22.01.2017 10:40

detska gradina

По проект, с който ще се цели надграждане и усъвършенстване на изградения  модел за работа, гарантиращ равен достъп до качествено образование и  недопускане на  сегрегационни процеси работи ДГ „Зора” в Червен бряг. Той се нарича „Усмивки, мечти, надежди – комплексен подход за качествено обучение в детска градина „Зора” град Червен бряг”. Финансирането е осигурено по линия на Център за образователна интеграция на децата и учениците от етнически малцинства.

Размер на безвъзмездната финансова подкрепа: 39 179.68 лв.

Тематичните направления на проектните  дейности са разнообразни и интересни и се реализират чрез занимания в центровете „Наука”, „Изобразително и приложно изкуство”, „Безопасно движение”,”Спорт и здраве”,”Слово и театър”

В целевата група са включени 117 деца и  10 учители. Обученията се провеждат в 4-те сгради на детската градина и отговарят на индивидуалните потребности на децата и спецификата на района, в който се намират.

За  45  деца от филиалите на детската градина  в  с.Горник и Пети квартал, се провежда допълнително обучение по български език.

Част от проектните дейности включват модулни обучения на учители, две екскурзии с деца, както в продължение на две години организирани летни занимания  за осмисляне на свободното време,които включват и по 20 часа логотерапия за нуждаещите  се.

Снимката е илюстративна

#тагове:

НАЙ-НОВИ: