Спортно училище „Георги Бенковски“ отличи най-добрите си спортисти за 2016 година – фото-галерия

20.01.2017 13:32

На тържествена церемония днес Спортно училище „Георги Бенковски“ – Плевен отличи най-добрите си спортисти за 2016 година. Грамоти и плакети получиха десетте най-добре представили се възпитаници на училището за годината, отличен бе „Отбор на годината“, „Треньор на годината“ и „Най-перспективен състезател“, връчени бяха и специални отличия за принос към развитието на училището. Официални гости на днешната церемония бяха председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев и общинските съветници Здравко Георгиев и Николай Маринов, зам.-кметът Иван Кюлджийски, представители на спортни клубове в града и др.

sportno 078
Тържествената церемонията за връчването на наградите започна с поздравление от директора на училището Пламен Георгиев, който пожела много нови спортни успехи на възпитаниците на училището и благодари на всички треньори и преподаватели за техния труд.
С поздрав към възпитаниците на Спортно училище – Плевен се обърна и председателят на Общинския съвет Мартин Митев. „За мен е чест да бъда днес на вашия празник. Спортно училище „Георги Бенковски“ – Плевен е първото в България, основано през 1968 година. От самота начало до днес то трупа своите успехи и ни кара да се чувстваме горди с постиженията на нашите спортисти. Спортът учи на ред, дисциплина, уважение и респект. На всички вас искам да пожелая здраве и много нови успехи. И когато постигате тези успехи – върнете се тук, във вашето училище, споделете вашата радост от постигнатото с преподавателите и треньорите ви. Не забравяте от къде сте тръгнали“, обърна се към младите спортисти Мартин Митев и им пожела на Добър час.
След провеждане на анкета и 32 номинирани за най-добри спортисти на училището за 2016 година, отличието „Спортист №1 за 2016 година на ССУ “Георги Бенковски“ е за Ивет Горанова – карате /състезател на КБИ „Петромакс“/. Наградата на Ивет бе връчена от Председателя на Общинския съвет Мартин Митев и Русалин Русалинов – президент на КБИ „Петромакс“ и вицепрезидент на Българска национална федерация карате.
Останалите девет най-добри спортисти на училището за 2016 година са:
Габриела Горанова – карете-до /състезател на КБИ „Петромакс“/
Яна Копчева – лека атлетика /състезател на АК „Георги Дъков“/
Мартин Симеонов – гребане /състезател на СК „Академик“/
Наско Николов – бокс /състезател на БК „Спартак Плевен“/
Цветан Сирашки – борба /състезател на СК „Изобор“/
Матилда Ангелова – лека атлетика /състезател на СК „Спартак“/
Натали Йонкова – шотокан карате-до /състезател на КК „Спартак 14“/
Михаил Иванов – лека атлетика /състезател на СК „Спартак“/
Иво Илиев – борба /състезател на СК „Изобор“/
За най-добър треньор на Спортно училище – Плевен за 2016 година бе отличен Георги Гетов – треньор на олимпиеца ни Тихомир Иванов.
Наградата за най-перспективен състезател получават трима възпитаници на училището. Това са Венелина Петкова /лека атлетика/, Максим Христов /карате-до/ и Веселин Божинов /гребане/.
Отличието „Най-добър отбор“ на 2016 година е за Волейболен клуб „Спартак 1996“ – кадети и за Общински футболен клуб „Спартак“ – юноши старша възраст.
Тази година Спортно училище „Георги Бенковски“ – Плевен връчи и два специални приза. Те са за дългогодишен принос към развитието на училището и се присъждат на Димитър Димитров – дългогодишен треньор по акробатика и Георги Тончев – треньор по бокс.
Празникът за връчването на наградите бе съпътстван с музикални изпълнения и спортни демонстрации.

sportno 001 sportno 007 sportno 015 sportno 018 sportno 031 sportno 044 sportno 058 sportno 063 sportno 066 sportno 070 sportno 072 sportno 078

текст – пресцентър на Общински съвет Плевен, снимки – Плевен за Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: