Момченце е „Бебе на годината -2017” в община Левски

20.01.2017 12:54

bebe-levski3

Днес в АГО на МБАЛ-Левски беше празник за акушер гинеколозите,акушерките и родилките , посветен на Денят на родилната помощ –Бабинден, информират от Пресцентъра на Община Левски.

Малкият Георги от с.Асеновци,първото бебе родено през 2017 година в родилно отделение на болницата в Левски, стана бебе на годината. Георги идва на бял свят на 9 януари с помощта на зав.отделението д-р Христо Дъбнишки и акушерка Росица Дамянова.

bebe-levski2

Кметът на Община Левски Любка Александрова поздрави първия левчалия за тази година с победоносното име Георги и пожела той и  неговото братче да са най-голямата светлина в дома, да растат здрави и щастливи и да останат в Левски. Майката Мария Иванова получи подаръци от кмета на общината – играчки, памперси и спестовен влог от 100 лв.

Любка Александрова поздрави зав.отделението д-р Дъбнишки, акушер -гинеколозите и акушерките, всички в това  отделение с особен статут в което се ражда живота.Пожела здраве и все така с любов и отдаденост да работят, защото смисъла, който носи техният труд, осмисля живота на хората .

Управителят на болницата Евгения Иванова поздрави всички за празника.

Детски танцов състав”Звънчета” и Фолклорна формация „Северняшка огърлица” поздравиха с песни и танци всички за празника.Кръшно хора се изви в отделението, където днес очакват появата на нов живот.

Акушер-гинекологът д-р Иван Недков е помогнал вчера да дойде на този свят третото бебенце, родено в отделението за тази година. Преживяваме с всички родилки, стараем се, екипът е добър и родилките са доволни, каза д-р Недков.Това споделиха и майките с благодарност за грижите.

През изминалата 2016 година в АГО на болницата в Левски са проплакали 69 бебенца, с 30 по –малко от предходната. Много от родилките са и от съседни общини Летница,Павликени  и  Свищов.

Снимки: Община Левски, Пресцентър

bebe-levski

bebe-levski1

#тагове:

НАЙ-НОВИ: