И вторият задържан за убийството на левчанския бизнесмен Киро Чейнджа остава за постоянно в ареста

20.01.2017 11:17

31.03.ubit

Въззивният съд днес потвърди задържането под стража и на втория участник в грабеж придружен с убийство в гр. Левски. По искане на Окръжна прокуратура – Плевен, подържано от Апелативна прокуратура – Велико Търново съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Йонко Е на 19 години.
С постановление на Окръжна прокуратура – Плевен той е привлечен в качеството на обвиняем, затова, че за времето от 02,00 ч. до 03,30 ч. на 30.12.2016г., в гр. Левски, обл. Плевен, ул. „Владимир Заимов“ № 8 в съучастие като извършител с Йордан С. отнел 50 000 лева и около един килогром златни накити от владението на Кирил И. и на Галя И. , с намерение противозаконно да ги присвои и грабежа е придружен с убийството на Кирил И. и тежка телесна повреда на Галя И. – престъпление по чл. 199, ал. 2, т. 2 вр. ал. 1, т .3, вр. чл. 198 ал 1 от НК.
Апелативен съд – Велико Търново остави без уважение жалбата на задържания за промяна на мярката му в по-лека и потвърди взетата мярка „задържане под стража“ като правилна и законосъобразна. Съдът прие доводите ена прокуратурата, че извършеното деяние е тежко умишлено престъпление с висока степен на обществена опасност, за което се предвижда наказание в размер от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна и съществува реална опасност Йонко Е. да се укрие или да извърши друго престъпление.
Определението не подлежи на обжалване.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: