Седем клуба от Плевенско ще работят по Програма „Спорт за децата в свободното време“ през 2017-а

17.01.2017 18:01

sport pleven

Седем клуба от Плевенска област ще работят по Програма „Спорт за децата в свободното време“ на Министерството на младежта и спорта през 2017 г. Това са СК по борба „Класик“ – Белене, Боксов клуб „Мизия 80“ – Плевен, Клуб бойни изкуства „Петромакс“ – Плевен, СК по лека атлетика „Феникс 2004“ – Плевен, СК по тенис на маса „Тетрон“ – Плевен, Боксов клуб – Червен бряг и СК по лека атлетика „Спринт“ – Червен бряг. Общо одобрените клубове за цялата страна са 184.
Програма „Спорт за децата в свободното време“ е разработена в изпълнение на Концепция за насърчаване развитието на спорта за всички – основен документ за реализиране на един от приоритетите в дейността на Министерството на младежта и спорта (ММС). Съобразена е с целта и основните задачи на Националната стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта в Република България 2012-2022 г. Разработена е на основата на приемственост, в съответствие с утвърдените практики и традиции и нейното изпълнение ще даде възможност те да бъдат продължени, развити и усъвършенствани.
С изпълнението на Програмата се ограничават негативните тенденции, свързани с нездравословния начин на живот на децата: хиподинамия, понижена дееспособност; наднормено тегло, гръбначни изкривявания; непълноценно използване на свободното време; повишаваща се агресия и поддаване на негативните явления в обществото; недостатъчни финансови средства, отделяни за спорт за деца в свободното им време.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: