Една ефективна и три условни присъди за „юнаците“, отвлекли млада жена в Комарево

17.01.2017 12:05

12.06.iznasilvane

След внесен обвинителен акт и постигнато в съдебна фаза споразумение с Окръжна прокуратура – Плевен четирима мъже, разбили и нахлули през нощта в чуждо жилище и отвлекли млада жена са осъдени.
Данаил И. е осъден на пет месеца лишаване от свобода при строг режим. Наказанието на другите трима извършители е по една години лишаване от свобода, което на основание чл. 66 НК е отложено с изпитателен срок от три години, в който срок им е наложена мярка за пробационен надзор „задължителни периодични срещи с пробационен служител“.
Данаил И., Младен И., Анчо И. и Исмет Ш. се признаха за виновни за това, че на 07/08.09.2016 г. в с.Комарево, Плевенска обл., около полунощ, в съучастие като извършители отвлекли млада жена, като дейците са били въоръжени и деянието е било извършено от повече от две лица – престъпление по чл.142, ал.2, вр. чл.20, ал.2 от НК. Както и за това, че по същото време, в съучастие като извършители, влезли в чуждо жилище, като употребили за това сила, деянието е извършено нощем, от въоръжени лица и от повече от две лица – престъпление по чл.170, ал.2, вр. чл.20, ал.2 от НК.
Данаил И. живеел на семейни начала с пострадалата в дома му в с.Бежаново до август 2016 г., когато жената си тръгнала заедно с малолетното им дете и отишла да живее в дома на майка си в с. Комарево. Обвиняемият многократно я търсил и я молил да се върне при него, но жената отказвала, заради физическия тормоз, който и налагал. На 07.09.2016 г..Данаил И. уговорил братята си Анчо и Младен и приятеля си Исмет Ш. да отидат с него и да отведат насила младата жена от дома на майка й. В изпълнение на намисленото, около полунощ, групата мъже отишли в с. Комарево с два леки автомобила, разбили входната врата на къщата, въоръжени с дървени колове, нахлули вътре, открили жената и насила я издърпали навън, качили я в автомобила и потеглили обратно към с.Бежаново.
Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: