Плевенските ориентировачи отчетоха успешна 2016 година

15.01.2017 9:09

orientirane1

Тържество с торта и награди за най-добре представилите се състезатели от спортен клуб по ориентиране „Север” събра в базата на клуба в туристически дом ”Кайлъка” ориентировачи и треньори. Те отчетоха успехите на всички през изминалата 2016 година. В държавните първества те са взели участие в 11 старта и в 3 старта от международните състезания за Национална купа „България”.

В тези стартове бяха постигнати следните резултати:едно 1во място, 12 втори места, 12 трети места, 8 четвърти, 6 пети, 16 шести, 5 седми, 16 осми, 16 девети места и 29 класирания до 15-о място, припомни Петър Иванов – председател на клуб „Север”.

orientirane

От спортния календар на Българската федерация по ориентиране, който предлага над 60 вътрешни прояви в страната през годината, по лятно , коло и нощно ориентиране, състоящи се от дисциплини – дълга, средна, спринт и щафети, са участвали в 15 старта, в които бяха спечелени 17 първи, 16 втори, 17 трети, 21 четвърти, 20 пети места и 65 класирания от шесто до десето място. В тези стартове взеха участие 52 картотекирани състезатели във възрастови групи от 10 до 55 години. От тях 24 деца от 10 до 18 години и 14 състезатели в група елит до 21 години. На Държавните първенства трябва да се отбележат следните класирания: в спринта в г.Троян при Ж12, Вилиана Гургурова спечели златен медал, от стартиралите 75 състезателки. При Ж14 добре се представи Цветелина Цветанова, с едно 2ро , едно трето и 2 четвърти места. При М14 Цветелин Велков спечели: едно второ, две трети и две четвърти места. Добре се представи Лиляна Маринова, възрастова група Ж18 , тя постигна едно второ , едно трето, едно четвърто и 3 пети места. Успешно се представи и Грета Борисова при Ж21Е, с две втори и едно трето място. Трябва да се знае, че при възрастови групи елит се изисква целенасочена, планирана подготовка за постигане на добри резултати.

След приключване на учебната година ,от средата на м. юни до края на м. юли 2016 година инструктори проведоха теоретически и практически занимания и учебни състезания, в програмата на Центъра за работа с деца в г.Плевен. Заниманията се провеждаха от 9.00 до 11.00 ч.на топографски карти Градска градина, Майка България и Скобелев парк.В заниманията взеха участие над 100 деца от 7 до 16 години.

Успешно бе проведено и традиционното състезание по ориентиране за купа „3-ти март”, първо от календара на БФО по лятно ориентиране, в което взеха участие 300 състезателя от 28 клуба от страната. А Петър Иванов – председател на спортния клуб по ориентиране „Север” определи участието на състезателите по ориентиране и треньорите като много добро. В края на тържеството за победители и за присъстващите имаше и сладка голяма торта.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: