МГ „Гео Милев“ – Плевен отбелязва с поредица прояви 55-годишнината си

13.01.2017 11:00

mg geo milev

С поредица от инициативи ще бъде отбелязана 55-годишнината на Математическа гимназия „Гео Милев“ – Плевен, съобщи нейният директор Ирена Борисова. Проявите ще започнат на 16 януари в 10 ч. в ДКТ „Иван Радоев“, където ще се проведе тържествено събрание по повод празника. Същия ден от 17 ч. в Читалище „Съгласие“ е предвидено и провеждането на интердисциплинарен диалог (математика, физика, биология, литература) на тема „Времето е жестоко и праща поезията в изгнание“.
Празничните мероприятия ще продължат на 21 януари от 10 ч. в зала „Балканстрой“ с баскетболна среща между отборите на МГ „Гео Милев“ и ПГПЧЕ – Плевен. На 27 февруари домакин на събитията по повод юбилея отново ще е Читалище „Съгласие“, където ще бъде организирана среща-разговор с писателя Христо Карастоянов и актьора Леонид Йовчев, изпълнител на главната роля в спектакъла „Гео“ на Народния театър „Иван Вазов“ – София.
Под знака на юбилея ще премине и литературното четене, планирано за 11 май в Художествена галерия „Дарение Светлин Русев“. То ще включва представяне на автори, получили национални награди през годините, издали свои книги или направили публикации в националния печат.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: