Ефективна и три условни присъди получиха четирима, отвлекли млада жена от дома й в плевенско село

13.01.2017 13:38

prisada

Със споразумение приключи делото срещу четирима мъже, обвинени в отвличане на млада жена от дома й в плевенско село. Споразумението е одобрено от състав на Окръжен съд – Плевен. С него подсъдимите Д.И., М.И., А. И. и И Ш. се признават за виновни, че в нощта на 7 срещу 8 септември 2016 г. влезли с взлом в чужда къща и отвлекли от там жена като били въоръжени и деянието е било извършено от повече от две лица.

Екшънът се разиграл след като отвлечената жена, която живеела на съпружески начала с Д.И., напуснала дома им в село Бежаново заедно с малолетното им дете и отишла да живее при майка си в с.Комарево. Обвиняемият многократно я търсил и я молил да се върне при него, но жената отказвала, заради физическия тормоз, който и налагал.

На 07.09.2016 г. около 18.00 ч..Д. И. уговорил братята си А. и М. и приятеля си И. Ш. да отидат с него и да отведат насила младата жена от дома на майка й. В изпълнение на намисленото, около полунощ, четиримата обвиняеми и още четирима техни приятели, отишли в с. Комарево с два леки автомобила, разбили входната врата на къщата и въоръжени с дървени колове, нахлули вътре, открили жената и насила я издърпали навън, качили я в автомобила и потеглили обратно към с.Бежаново. Междувременно майката на отвлечената сигнализирала на тел.112 за случилото се.

За извършеното деяние четиримата се признали за виновни.

Д.И. е получил 5 месеца затвор, а другите трима условни присъди. Всеки от тях ще изтърпи по 1 година лишаване от свобода, което е отложено с 3-годишен изпитателен срок и пробационен надзор.

Определението на Окръжен съд – Плевен е окончателно.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: