Войници завършиха успешно курс по общовойскова подготовка в Долна Митрополия

13.01.2017 11:21

13.01.dolna1

Днес подполковник Ангел Николов – ВРИД Командир на Учебна авиационна група „Георги Бенковски” – Долна Митрополия, връчи удостоверенията на военнослужещите, които успешно завършиха курса за придобиване на длъжностна квалификация „Войник-първи етап общовойскова подготовка”.
Тяхното обучение се проведе в Центъра за подготовка и обучение. В продължение на 8 учебни седмици курсистите преминаха предвидените в учебната програма лекции и практически занятия по огнева, строева, тактическа и физическа подготовка, военна топография, устав за войсковата служба на Въоръжените сили на Р. България. В края на обучението те положиха комплексни теоретични и практически изпити, които се проведоха в полеви условия и обстановка максимално близка до реалната.

13.01.dolna2
На базата на постигнатите резултати, Началникът на Центъра за подготовка и обучение – подполковник Мануш Христов изказа задоволство, че обучението е проведено на много високо ниво, обучаемите са усвоили теоретичния материал и са придобили необходимите умения и навици, което е добра основа за тяхната качествена реализация като кадрови военнослужещи. Показател за ефективността на обучението е постигнатият общ успех Много добър – 5,03.

13.01.dolna3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: