Фирмите за зимно поддържане в Плевен не спират работа, реагират своевременно на сигнали

12.01.2017 16:42

12.01.zima

И четирите фирми за зимно поддържане – „Инжстрой”, „Чистота”, „А.С.А. България” и „Бека транс”, докладваха днес на среща с кмета Георг Спартански за изпълнение на ангажиментите си съгласно договорните изисквания. Не са допуснати кризисни ситуации, затворени пътища и закъсали моторни превозни средства, беше заявено от представителите на „Бека транс”. Това е постигнато с ежечасно почистване предвид навяванията в участъци между малките населени места.
Екипите на „Инжстрой” работят усилено и нощем, когато главните градски артерии са освободени от паркирали автомобили. Те са реагирали на сигнали на граждани, подадени и на кметската поща, за разчистване в районите на ул. „Бяло море”, на ул. „Н. Рилски” до кръстовището с бул. „Г. Кочев”, „Ив. Вазов” и „Д. Константинов”, ул. „Дойран”, бул. „Д. Попов”, както и ул. „Цар Борис III” /от Дома на книгата до ул. „Д. Константинов”/. От фирмата информираха, че в района на „Кауфланд” /до входа на „Кайлъка”/ се отстранява ВиК авария, което налага мерки за очакваното заледяване след ремонта.
От „А.С.А. България” обявиха, че не срещат проблеми при снегопочистването, а в дейността им сметосъбиране не са обслужени около 10 контейнера от общо 1200 на територията на града. Те са на стръмните улици „Драгоман”, „Ст. Караджа”, „Екзарх Йосиф”, в района на военните блокове над бул. „Ген. Вл. Вазов”, както и при блокове 426 и 427 в жк „Дружба”. След опесъчаване на участъците ще бъдат обхванати и тези съдове за смет, ангажираха се от фирмата.
За липса на проблеми и изпълнение на графиците докладваха и от „Чистота”.
По време на срещата Георг Спартански разпореди да се реагира на сигнали на граждани за проблеми със снега на ул. „Ведрина”, ул. „Еделвайс”, до бл. 129 в жк „Сторгозия”, улицата към ОУ „Св. Кл. Охридски” в жк „Дружба”, ул. „Гена Димитрова” и района около СУ „Ив. Вазов”, както и на стълбищата между БТК и зала „Катя Попова” и при училище „Единство”.
Предвид очакваните нови снеговалежи и отрицателни температури той предупреди фирмите своевременно да обработват районите си с инертни материали, за да не бъдат пропуснати подходящите условия за тяхното ефективно действие.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: