Интермес

Пиян шофьор е осъден по незабавно производство на Районна прокуратура – Левски

12.01.2017 11:11

5.01.piqn

Мъж, шофирал с 2,28 на хиляда алкохол в кръвта, е осъден по незабавно производство на Районна прокуратура – Левски, като му е наложено наказание три месеца лишаване от свобода, което на основание чл. 66 НК е отложено с три години изпитателен срок. Станислав С. e признат за виновен за това, че на 06.01.2017г. около 05.30 часа в гр.Левски, обл.Плевен, по ул.“Н.Й.Вапцаров“, управлявал лек автомобил “Дачия Лоджи“, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда, а именно 2,28 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест Дрегер 7510“ – престъпление по чл.343б ал.1 от НК.
Обвиняемият бил шофьор към фирма и управлявал служебен лек автомобил „Дачия Лоджи“, като пътувал от гр.Летница за гр.Левски въпреки, че бил употребил известно количество алкохол. При излизане на изхода на гр.Левски в посока с.Асеновци, около 05.30 часа между дачията и друг лек автомобил настъпило пътно-транспортно произшествие. Пристигналите на произшествието полицейски служители установили, че единият шофьор е употребил алкохол.
През изминалата година Районна прокуратура – Левски е приключила разследване и е предала на съд 50 шофьори, нарушили правилата за движение на пътищата. При 35 от случаите прокуратурата е работила по незабавни и бързи производство, като нарушителите са осъдени в кратък срок.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: