Емил Кунев, изпълнителен директор на ФК „Кайлъка“: Обнадежден съм, че през пролетта можем да атакуваме първото място

12.01.2017 14:01
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

12.01.kailaka

– Господин Кунев, как оценявате представянето на ФК „Кайлъка“ през есента?
– Направихме един приличен полусезон. Смея да твърдя, че в нито един двубой не бяхме надиграни от противникът. Започнахме за пореден път трудно с 2 домакински загуби, които не заслужавахме. После отборът тръгна нагоре и започна да печели. Може би в последното ни гостуване отпускането ни коства победата в края на мача. Все пак сме много близо до челото на таблицата, което ме обнадеждава, че можем да достигнем до 1-во място през пролетта.
– Как се справя с финансирането един нов отбор, като вашия?
– Разчитаме на помощта на бизнесмени и приятели. Също така, през 2016 г. Община Плевен ни отпусна финансиране за което искам да им благодаря. На този етап клубът е изряден и няма задължения към БФС или други институции.
– Организационно срещате ли проблеми в клуба?
– Понякога някои от момчетата нямат възможност да присъстват на тренировки или официални мачове поради факта, че работят. Проявяваме разбиране към тях, тъй като все още сме аматьорски клуб и не може да си позволим да им плащаме заплати. Всички в клуба са екипирани с нови анцузи, тениски за свободно време, както и тренировъчен екип.
– Бяхте подготвили заявка за участие в турнира за Купата на България, но в последния момент се отказахте. Какво ви накара да предприемете това?
– Два дни преди да подадем нашата заявка за квалификациите разбрахме, че ще участва и тимът на „Литекс“ Ловеч. Определено това е най-добрият отбор в Северозападна България тази година. Видяхте, че отстраниха без проблеми „Славия“ и „Локомотив“ София и щеше да е трудно да се справим с тях.
– В доста от срещите започваха като титуляри момчета на по 16-17 години. Налагането на млади момчета ли ще е приоритет и пролетта?
– След разговор с ръководството решихме да привличаме млади плевенски футболисти, на които да дадем шанс. Въпреки крехката си физика и възраст, смятам че се представиха на добро ниво. И през пролетта ще разчитаме на тези момчета.
– Имате ли начертан план за подготовка през зимата и може ли да очакваме интересни имена в селекцията?
– Първенството се очаква да започне около средата на март. Ние планираме да се съберем за първа тренировка към 20 февруари. Ще изиграем поне 5-6 контроли. Имена не искам да споменавам, но ще ви кажа, че имам уверението на състезател, подвизавател се в професионалния футбол през есента.
– Някой отбор прояви ли грубости и агресия по време на срещите?
– Категорично не. Искам да благодаря на всички отбори за коректните срещи, които изиграхме с тях. Ако е имало някое по твърдо влизане, то е било в рамките на позволеното. За всички мачове нямаме показан нито един червен картон. Съдийството също бе на много добро ниво, като за някои срещи бяха назначавани съдии от професионалния футбол.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: