Съдят двама бивши затворници за грабеж на златно колие от плевенчанка

11.01.2017 11:53

sad11

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу двама бивши затворници за грабеж на златно колие  от жена.

Обвинението срещу Латин М. и лишения от свобода Мирослав О. е за това, че на 26.07.2016 г. около 16.30 ч. в гр.Плевен, на ул.“Иван Вазов“, в съучастие, отнели чужда движима вещ – златно колие 25 гр. за 1750 лв., от владението на жена от същия град, с намерение противозаконно да го присвоят, като употребили за това сила и грабежа представлява опасен рецидив – престъпление по чл. 199 ал.1 вр. чл.198 ал.1, вр. чл.29, вр. чл.20 от НК.

Двамата обвиняеми  се познавали от престоя им в затвор Плевен, посочват в прессъобщение от Прокуратата. Там Мирослав О.  бил давал на Латин М. вещи, в резултат на което втория задлъжнял.

На 26.07.2016 г.  случайно се срещнали в гр.Плевен. Мирослав споделил, че поради загуба на сума на хазартни игри, имал нужда от парите, които Латин му дължал от затвора. Латин  отвърнал, че няма, а Мирослав  му заявил, че ще му ги върне, като извърши престъпление – ще вземе ланец, след това да му го предаде  и така ще си уредят сметките. Двамата се спрели на ъгъла на улиците „Ив.Вазов” и „Карлово”. В този момент по улицата се  движела пострадалата, която носела торби с храна, а на врата си имала златно колие. Мирослав видял златното колие на врата на жената и я посочил с глава на Латин. Той  препречил пътя й и  захванал с дясна ръка колието, но въпреки, че го дръпнал няколко пъти то не се скъсало. Уплашена жената започнала да вика. Тогава той  и нанесъл  юмручен удар в лицето и за да откъсне колието я ударил няколко пъти в тялото и я блъснал назад. Жената паднала на земята, а нападателят й стискайки в ръка скъсаното колие избягнал. Малко по-късно двамата се срещнали на  уречено място, за да се „разплатят“ с парчето от колието, което още същият ден било продадено в   заложна къща за 400 лв.

По искане на прокуратурата Латин М. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.  Обвиняемият  лишен от свобода Мирослав О.  към настоящия момент търпи присъда лишаване от свобода в Затвора в Плевен.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: