Интермес

Възрастна плевенчанка стана поредната жертва на ало-измамници

11.01.2017 12:10

1.11.alo

Вчера във Второ РУ – Плевен е заведен сигнал от 73-годишна плевенчанка. Жената е заявила, че за времето от 12:50 часа до 15:30 часа на същата дата непознат ѝ се обадил по домашния телефон и се представил за роднина от град Габрово, информират от Пресцентъра на ОДМВР.

Първоначално поискал пари с цел капаро за закупуване на машини за рязане на дърва. При последващи обаждания извършителят се представил за инспектор в „Криминална полиция“ и заявил, че са нужни пари за задържане на група от телефонни измамници, които са се опитали да я измамят по – рано по телефона. 73-годишната е изхвърлила през прозорец на междуетажна площадка на входа, където живее, полиетиленов плик със 720 лева.

Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. За престъпление по чл.209, ал.1 от НК продължава работа.

От ОДМВР – Плевен съветват, в случай, че получите съмнително обаждане по телефона, запазете самообладание. Намерете начин да се свържете с ваши близки. Проверете информацията, получена по телефона. Не давайте пари на непознати. От МВР апелират близките да разяснят на по-възрастните начините за предпазване от телефонните измами. Да ги съветват да не се доверяват на случайни хора, осъществили с тях контакт по телефона.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: