3 години в пандиза за мъж, опитал да убие изгората си в плевенско село

09.01.2017 14:04

23.01.ubiistvo

3 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, което да се търпи в затвор или затворническо общежитие от закрит тип е присъдата, постановена от състав на Окръжен съд – Плевен спрямо мъж, извършил опит за убийство на жената, с която живеел на семейни начала.

Става въпрос за случай от лятото на миналата година. На 18 юни 2016 г. в село Бръшляница подсъдимият Васил Д. направил опит умишлено да умъртви Василка Д., като деянието му останало недовършено поради независещи от него причини, се посочва в обвинителния акт на Окръжна прокуратура – Плевен.  Той бе внесен в съда през септември 2016 г.

На 18.06.2016 г. около 18.30 часа Васил Д. бил в района на хранителния магазин в центъра на с.Бреница, черпел се в компанията на Костадин К. с бира и уговаряли сделка, според която Васил Д. да даде кон, кола и пари, в замяна на което да получи от Костадин К. къща в селото.

Междувременно Василка Д., разбрала от малкия им син за уговаряната сделка, бързо отишла при компанията и се развикала, че не е съгласна с размяната и че си иска коня обратно. Васил се ядосал от намесата и от провалената сделка, извадил нож, който носел със себе си и подгонил жената. Успял да я хване, замахнал с ножа към тилната област зад главата й с намерение да я намушка, но тя успяла да се извърти и ножът се плъзнал по шията й, разрязвайки кожната тъкан. Непосредствено след това пострадалата се отскубнала и побягнала към хранителния магазин, където се скрила.

Васил Д. е осъждан. От настоящото му наказание се приспада времето, през което е бил с наложена мярка „задържане под стража” от 21 юни 2016 г.

Окръжният съд в Плевен е привел в изпълнение и присъда на Районен съд – Кнежа спрямо Васил Д. в размер на 6 месеца затвор.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – град Велико Търново.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: