Повече пари за инфраструктура, спорт, улично осветление заложени в проекта за бюджет ‘2017 на Червен бряг

09.01.2017 15:57

cherven briag

В проекта за бюджет за 2017 година на Червен бряг са заложени повече средства от миналогодишните за инфраструктура, спорт, улично осветление, като за първи път са включени и пенсионерските клубове на територията на общината. Това информират от Пресцентъра на местната управа след като днес е било проведено и публично обсъждане на най-важния финансов документ на Общината. То се е състояло в Ритуалната зала в гр. Червен бряг.

chbriag11

Основните бюджетни параметри, залегнали в проекта за бюджет на Община Червен бряг в частта на местните дейности са съобразени със стратегическите приоритети на общината за 2017 година, а именно – финансова стабилност; по – добро усвояване на средствата по европейските фондове през новия програмен период; подобряване на предоставяните от общината публични услуги; модернизация и развитие на техническата и образователна инфраструктура и баланс между потребностите и възможностите на общината.

За подобряване на инфраструктурата миналата година общината е била заделила 272 850 лева, а в проекта за тази година, ако той бъде одобрен от Общинския съвет, ще бъдат отделени 572 570 лева.

В проекта е включен и разработването на проект на южната дъга на гр. Червен бряг, СМР на бл. 6 в жк „Победа“ – 379 474 лева, изграждане на газова инсталация в училища на територията на общината – 97 080 лева.

За преустройство и рехабилитация на общински пазар в Червен бряг в проекта за бюджета са заложени 53 966 лева.

Ако проекта за бюджета тази година бъде одобрен, спортните клубове ще получат по-голяма субсидия от миналата година или 178 850 лева, за разлика от миналогодишните – 121 000 лева.

Планирано е и изграждане на улично осветление на бул. „Европа” и подобряване на уличното осветление в града.

Снимки: архив и Община Червен бряг, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: