Област Плевен е в готовност за адекватна реакция при екстремни зимни условия

05.01.2017 11:45

zimata

На областно ниво има пълна готовност за навременна и адекватна реакция при екстремни зимни условия. Това бе потвърдено днес на извънредна среща на Областния управител Ралица Добрева с отговорните за пътното поддържане и сигурността и здравето на хората институции. Предприети са допълнителни мерки за повишаване готовността за действие при очакваните значителни валежи, образуване на снежна покривка и навявания през следващите дни. Кметовете на общините на територията на Област Плевен са прегледали общинските планове за защита на населението при бедствия в частта, касаеща действията при обилни снеговалежи, снежни бури и заледявания.
По линия на оперативните дежурни към Областния съвет са извършени контролни предупреждения към диспечерските пунктове на електроразпределителното дружество, ВиК и пътното поддържане за осигуряване на допълнителни екипи за отстраняване на евентуално възникнали аварии.
Областният управител на Плевен Ралица Добрева и общинските кметове имат ангажимента за извършване на своевременен контрол за качественото изпълнение на дейностите, предвидени в сключените договори за зимно почистване на пътната мрежа.
Съвместно с РЗИ са предприети допълнителни мерки за повишена готовност за транспортиране на пациенти на хемодиализа, бременни жени и тежко болни до болнични заведения в случаи на бедствени ситуации.
Призовават се гражданите да бъдат внимателни на пътя, да тръгват на път с пълни резервоари, с топли дрехи и допълнително храна и вода. Областният управител на Плевен Ралица Добрева е в непрекъснат контакт с кметовете и отговорните за пътното поддържане и сигурността и здравето на хората институции.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: