Съдът в Плевен прати за година и осем месеца в пандиза мъж, блудствал с 14-годишна

04.01.2017 12:35

10.03.bludstvo

С осъдителна присъда на Районен съд – гр. Плевен, постановена по обвинителен акт на Районна прокуратура – гр. Плевен на Явор Р. е наложено наказание 1 година и 8 месеца „Лишаване от свобода “ при първоначален строг режим на изтърпяване за извършените от него от него блудствени действия с момиче, ненавършило 14 – годишна възраст – престъпление по чл. 149, ал. 2, т.1, вр. Ал.1 от НК.
Присъдата е постановена по внесен от Районна прокуратура – гр. Плевен обвинителен акт срещу осъдения Явор Р. В хода на наказателното производство било установено, че в ранния следобед на 13.07.2016 г. след като употребил значително количество алкохол, осъденият излязъл да се разходи в централната част на с. Горни Дъбник, обл. Плевен. Тогава случайно покрай него преминала пострадалата, която отивала към местния магазин за хранителни стоки. Употребеното количество алкохол подтиснало моралните задръжките на осъдения и събудило у него желание да извърши блудствени действия с момичето. Той се опитал да я заговори, но предвид видимото му пияно състояние тя не му обърнала внимание и го подминала. Осъденият Явор Р. се скрил в едни храсти в близката борова горичка и изчакал пострадалата да се върне от магазина. След като момичето минало покрай храста, осъденият внезапно изскочил от храстите и я хванал за задните части. Осъденият започнал да опипва пострадалата. Тя от своя страна оказала физическа съпротива като го блъскала и викала за помощ и временно успяла да го отхвърли от себе си. Осъденият отново я нападнал като се опитал да я събори на земята. Пострадалата носела бутилка от безалкохолна напитка и го ударила с нея по главата. Така тя успяла да се отскубне, побягнала и се развикала силно за помощ. Тогава виковете ѝ били чути от две жени наоколо, които се притекли на помощ. Виждайки присъствието на повече хора на местопроизшествието подсъдимият избягал.
В хода на разследването е установено, че Явор Р. е осъждан многократно, включително и за опит за изнасилване. В хода на съдебното следствие, Явор Р. се е признал за виновен и се е възползвал от възможността делото да бъде разгледано при съкратено съдебно следствие.
Присъдата е окончателна и приведена в изпълнение.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: