Изправят пред съда в Плевен 35-годишна, теглила пари от чужда дебитна карта

03.01.2017 17:09

21.12.debitna

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 35-годишна жена, неправомерно теглила пари от чужда дебитна карта. Обвинението срещу Геновева Б. е за това, че на 05.05.2016 г., в гр. Левски, обл. Плевен, използвала платежен инструмент – дебитна карта, без съгласието на титуляра и изтеглила сумата 350 лв, като деянието не представлява по-тежко престъпление – престъпление по чл. 249, ал.1 от НК.
Обвиняемата осигурявала прехраната си като събирала билки и охльови и получавала социални помощи за петте си деца. На 28.04.2016 г. Геновева Б. и сина й събирали охльови в растителността по улиците на гр. Летница. Около обяд, докато била пред къщата на пострадалата, обвиняемата извикала през оградата към двора, за да иска вода за пиене, но никой не отговорил. Тогава тя влязла в двора и през открехнат прозорец проникнала в къщата, където в една от стаите видяла малка чантичка. Проверила съдържанието й – дебитна карта и Пин-код и ги взела, след което бързо излязла улицата.
На 05.05.2016 г. имала нужда от пари. Знаела, че в началото на всеки месец се превеждат по дебитни карти пенсии и решила да използва открадната дебитна карта. Свързала се със свой роднина и го помолила да я откара до гр. Левски, където от банкомат, след като помолила за съдействия непозната минувачка изтеглила сумата 350 лв. Геновева Б. е осъждана за престъпления против собствеността.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: