Съдят двама братя, задигнали 328 лева от дома на 93-годишна в плевенско село

28.12.2016 10:39

28.12.sad

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу двама братя, извършили грабеж на 93-годишна жена. Обвинението срещу Юсеин М. /24/ и Мехмед М./22/ е за това, че на 23.05.2016г. в с.Бръшляница, Плевенска област, отнели чужди движими вещи – сумата от 328 лева от владението на възрастна жена, с намерение противозаконно да ги присвоят, както употребили за това сила и заплашване – престъпление по чл.198, вр. чл.20 от НК. Срещу двамата е повдигнато обвинение и за това, че са влезли в чуждо жилище, като употребили за това сила и деянието е извършено нощем от две лица – престъпление по чл.170, ал.2, вр. чл.20 от НК.
Двамата обвиняеми са братя. През май имали нужда от пари и решили да си ги набавят, като извършат грабеж на възрастна жена, която живеела в близост . Познавали я и имали възможност да я наблюдават, като били влизали и друг път в домът й, за да искат пари. На 23.05.2016 г., след полунощ обвиняемите поставили шалове на главите си и влезли в двора на къщата. Жената не спяла дълбоко, разбудила се от изтропване в двора, станала и светнала лампата. По същото време чула силен тропот вътре в къщата, а веднага след него в стаята нахлули двама мъже, запушили и устата, за да не може да вика и започнали да ровят навсякъде за пари и други ценности. След като намерили спестяванията си тръгнали, като заплашили жената да не казва за случилото се.
По искане на прокуратурата двамата обвиняеми са с взети мерки за неотклонение „задържане под стража“. Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: