Куп добрини сътвориха възпитаниците на НУ „Христо Ботев” – Плевен в навечерието на Коледа (галерия)

22.12.2016 14:41

22.12.botev1

Множество добрини сътвориха учениците от НУ „Христо Ботев” – Плевен и техните родители в навечерието на идващите светли коледни и новогодишни празници. По инициатива на ръководството и екипа на училището, непосредствено след разигралата се трагедията в село Хитрино, бе организирана кампания за набиране на средства – доброволни дарения за пострадалите. Средствата бяха веднага преведени по обявената сметка.
Коледните вълшебства, сътворени от сръчните ръце на малките ученици и техните родители за Коледния базар, създадоха неповторима атмосфера, чрез която всички се потопиха в магията на празника, а част от събраните средства бяха дарени за изграждането на паметник на Емил Димитров в гр. Плевен.

22.12.botev2
Коледният дух на предстоящите празници продължиха добрите гости коледари от 4 а клас на НУ „Христо Ботев”, Плевен, които гостуваха на 22 декември 2016 г. в Областна администрация и Societe Generale Експресбанк в гр. Плевен.
Малките коледари бяха топло посрещнати от Областния управител госпожа Ралица Добрева и нейния екип. В Societe Generale Експресбанк добрите гости също поднесоха своите благопожелания, а Цветелин Горанов – директор на НУ „Христо Ботев” – Плевен лично поздрави Диан Йотов – Регионален директор на Група Плевен, Сашо Бетов – Директор и колектива на банката.

22.12.botev3
Облечени в традиционни народни носии, те поздравиха всички присъстващи с предстоящите коледни и новогодишни празници с песните „Гости сме ви коледари”, „Замъчи се Божия майка”, „Стани Нине, господине”. По стар обичай коледарите зарадваха домакините с коледарски благослов за здраве, берекет и сполука и получиха за от тях торбички с лакомства.
След това коледарската група се отправи към ДГ „Щурче”, където поднесоха своя коледарски поздрав към децата и техните учители и посрещнаха заедно Дядо Коледа, а за финал всички се хванаха на празнично хоро.

22.12.botev4 22.12.botev5 22.12.botev6 22.12.botev7 22.12.botev8 22.12.botev9

#тагове:

НАЙ-НОВИ: