Ефективна присъда и пробация за двама, извършили грабеж в плевенско село

21.12.2016 11:05

prisada

Ефективна присъда и пробация са наказанията на двама, извършили грабеж в плевенско село. Това става ясно от прессъобщение на Окръжен съд – Плевен.

До наказанията се е стигнало след одобрено от състав на Окръжен съд – Плевен споразумение. Ще припомним, че обвиняеми са Н.И. който е извършил престъплението при условията на опасен рецидив, и С. Н., който е бил непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си.

На 13 юли 2016 г. двамата са отнели чужди движими вещи – парична сума в размер на 115 лв., от владението на собственика С. И. от с. Б. с намерение противозаконно да ги присвоят като са употребили за това сила.

Н.И. се е признал за виновен и е получил 3 години и 6 месеца лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначално строг режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип. На основание чл.59, ал.1 НК съдът зачита предварителното задържане на подсъдимия Н.И., считано от 14.07.2016 година до привеждане на присъдата в изпълнение.

На непълнолетния С.Н. е наложено наказание 2 години лишаване от свобода, отложено за срок от 3 години. Наложена му е и пробационна мярка „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ през изпитателния срок, както и възпитателната работа с условно осъдения подсъдим С. Н., която да се провежда с полицейския инспектор по местоживеене.

Определението на ОС – Плевен е окончателно.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: