Две предложения за Наредба за финансиране на спортните клубове в Плевен ще разгледат утре общинските съветници

21.12.2016 10:32

Две предложения за Наредба за финансово подпомагане на спортните клубове на територията на община Плевен ще бъдат разгледани утре на сесията на Общинския съвет.

sport

За ново разглеждане влиза предложението за Наредба за финансово подпомагане на спортните клубове на територията на Община Плевен, изготвено от общинския съветник от групата на ПП ГЕРБ Йордан Грижов. Ще припомним, че неговото предложение за това по какви критерии да се подпомагат спортните клубове в община Плевен бе дебатирано и на сесията през ноември. Тогава обаче по средата на обсъжданията бе гласувано те да се прекратят и точката бе отложена.

Грижов внася отново своето предложение, което е под точка 5 в предварителния дневен ред.

Под точка 9 е второто предложение за такава Наредба, което се внася от кмета Георг Спартански.

В проектите са посочени основните изисквания, ред и критерии за финансиране на спортните клубове на територията на Общината. Причини, които налагат приемането на такава наредба, са дългогодишни спорове между спортните клубове и организации за начина на финансиране и разпределението на средствата; създаване на ясни правила за финансиране на всички спортни клубове на територията на Община Плевен; предотвратяване на злоупотреби и постигане на максимална прозрачност при изразходване на средствата.

Кое от двете предложения ще бъде прието от съветниците и по него догодина ще се разпределят средствата между спортните клубове, ще стане ясно утре. Заседанието на ОбС-Плевен е насрочено за 9 часа в конферентната зала на сграда „Гена Димитрова”.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: