С червен кабриолет пристигна Дядо Коледа в Гулянци

19.12.2016 11:10

19.12.gulqnci1

По традиция на 16 декември Община Гулянци и НЧ „П.Р. Славейков” организираха Коледно – Новогодишно тържество за всички жители и гости на Гулянци под голямата елхата в центъра на града. Стотици деца и техните родители се стекоха да посрещнат най-скъпия гост – Дядо Коледа и да запалят празничните светлини.

19.12.gulqnci2
Добрия старец пристигна навреме за началото на тържеството, яхнал не шейна, а лъскав червен кабриолет. Старт на празника даде кмета на общината Лъчезар Яков, който запали светлините на 15 метровата елха и пожела: „…Весела Коледа, изпълнена със светлина и вяра! Нека новата 2017 година е здрава и успешна, нека е година на повече сбъднати надежди!”. В последвалата програмата на читалището взеха участие самодейни колективи и изпълнители с песни, стихове и кръшни народни танци. След програмата всички деца получиха подаръци от Дядо Коледа и се снимаха с чаровния старец за спомен.

19.12.gulqnci3
Децата, които излязоха на празника в петъчната вечер не бяха единствените зарадвани в навечерието на Коледа. По инициатива на кмета на общината Лъчезар Яков, малчуганите от осемте детски градини и всички деца с увреждания от общината ще получат подаръци. Тази празнична традиция се спазва вече 8 години.

19.12.gulqnci4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: