Осъдителни присъди срещу петимата подсъдими по делото за измама, извършена на територията на Палестинската автономия и пране на пари

16.12.2016 22:33

Окръжна прокуратура – гр. Плевен постигна осъдителни присъди срещу петимата подсъдими по делото за измама, извършена на територията на Палестинската автономия и пране на пари. Това информират от сайта на институцията.

28.08.sad_

По внесения от Окръжна прокуратура – гр. Плевен обвинителен акт, Окръжният съд в града наложи едно общо най – тежко наказание 10/десет/ години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване и глоба в размер на 30 000 лева на подсъдимата Иванка за извършените от нея престъпления измама на територията на Палестинската автономия и изпиране на пари. Останалите подсъдими, близки роднини на Иванка са признати за виновни за извършеното от тях престъпление изпиране на пари и са им наложени следните наказания: на подсъдимата Елисавета – 3 години лишаване от свобода с пет години изпитателен срок; на подсъдимия Иван – 10 години лишаване от свобода и глоба в размер на 30 000 лева; на подсъдимия Станьо – 13 години лишаване от свобода и глоба в размер на 30 000 лева и на подсъдимия Горан – наказание 5 години лишаване от свобода и глоба в размер на 30 000лева глоба. По отношение на всички осъдени е приложена разпоредбата на чл. 253, ал.6 от НК предметът на престъплението или имуществото, в което е трансформиран, е отнето в полза на държавата, а на липсващото или отчужденото, е присъдена неговата равностойност.
Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Апелативен съд – гр. Велико Търново.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: