Дружеството на журналистите в Плевен връчи годишните си награди (галерия)

14.12.2016 9:00

14.12.sbj1

На тържествена церемония в пресклуба на БТА в Плевен снощи Дружеството на Съюза на българските журналисти /СБЖ/, с традиционната подкрепа на Община Плевен, връчи Годишната награда за журналистика в Плевен „Северно ехо“. На тържеството бяха отличени също „Репортер на годината“ и „Пиар на годината“. Сред гостите на празника бяха зам.-кметът на Община Плевен арх. Невяна Иванчева, председателят на Общинския съвет Мартин Митев, началникът на Отдел „Култура“ Стефка Григорова. За доброто настроение на присъстващите с музикални изпълнения се представи талантливият пианист от НУИ „Панайот Пипков“ Огнян Янчев.

14.12.sbj2
На миналогодишното тържество си пожелахме да увеличим състава на нашето дружество, като това не е било някаква самоцел, а по-скоро личен ангажимент да поканя всички колеги, които по различни причини не бяха в нашата общност, обърна се към гилдията председателят на Дружеството на журналистите в Плевен Иван Илиев. Той не скри задоволството си, че доста журналисти са се присъединили към Дружеството и изрази надежда, че и други ще ги последват. Илиев пожела на плевенските журналисти, както и на пиарите, да работят заедно и да бъдат наистина гилдия.

14.12.sbj3
Своя поздрав отправи и председателят на ОбС – Плевен Мартин Митев, който пожела на журналистите на първо място здраве. Продължавайте да работите за нашата добра информираност, защото в глобалния свят, в който живеем, няма по-голям от навременната, точна и ясна информация, пожела той. От своя страна, зам.-кметът арх. Невяна Иванчева посочи, че в Община Плевен се цени високо връзката с журналистите. Защото независимо колко усилено работим и колко успяваме да постигнем, важен е пътят, по който се върви, а по него всичко трябва да е ясно и прозрачно, каза арх. Иванчева.

14.12.sbj4
Тази година отличието „Репортер на годината“ получи колегата от „Дарик радио“ Николай Колев. Той бе награден от началника на Отдел „Култура“ Стефка Григорова. Призът за пиар на годината бе връчен от Мартин Митев, като за негов носител бе определена Рената Карааргирова – директор „Маркетинг, международни връзки и научен обмен“ в МБАЛ „Света Марина“ – Плевен. Най-високото отличие на СБЖ – Плевен – Годишната награда „Северно ехо“ за 2016 г., бе отредена за Иван Кръстев от Общински медиен център „Плевен“, който бе награден от арх. Невяна Иванчева. Награди имаше и за трима юбиляри, членове на Дружеството на журналистите в Плевен – Христина Комаревска, Лало Златков и Тодор Цветков. Всеки от призьорите получил грамота, красив букет и бутилка квалитетно вино, любезно предоставено от Винарска изба „Братя Минкови“.
След официалната част празникът продължи в ресторанта на хотел „Ростов“.

14.12.sbj5

 

14.12.sbj6 14.12.sbj7 14.12.sbj8

#тагове:

НАЙ-НОВИ: