Възрастна жена от Левски падна в капана на ало-измамници

14.12.2016 12:10

6.01.alo

Вчера в 08:20 часа в полицията в Левски е получен сигнал от 82-годишна жителка на града. Жената е съобщила, че на 12 декември около 16 часа е получила обаждане на домашния си телефон. Непознат се е представил за служител на МВР. Въвел я в заблуждение, че в момента се провежда полицейска операция, за която са необходими парични средства, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

За задържането на лица, които се занимавали с измами трябвало да даде пари на служител, специално изпратен на адреса ѝ. След около половин час възрастната предала на непознат сумата от 2800 лева и златен пръстен – неуточнен грамаж и карати. Уведомен е прокурор при РП – Левски. За престъпление по чл.210, ал.1 от НК работата продължава разследващ полицай.
Криминалисти от ОДМВР – Плевен предупреждават гражданите да бъдат бдителни, да не се доверяват и в никакъв случай да не дават пари на непознати след телефонни обаждания. Това е една от схемите на телефонните измамници, които продължават да тормозят хората с пълна сила. Мошениците не се притесняват да звънят по обяд, в почивните дни, дори и нощем.
От полицията апелират при получаване на подобен вид телефонно обаждане гражданите незабавно да потърсят свои близки и да сигнализират на тел. 112.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: