С много гости и приятели отбеляза 16-ия си рожден ден Природен парк „Персина“

12.12.2016 11:52

12.12.persina1

На 3 декември Природен парк „Персина“ отбеляза 16-ия си рожден ден, като отвори вратите на Посетителския център за всички гости, приятели и посетители. Получихме много пожелания и поздравления, както и специален поздравителен адрес от ОУ „Васил Левски“ – Белене. Специални благодарности на децата от IIIб клас към СУ „Димчо Дебелянов“ гр. Белене, за оригиналното пожелание, споделят от ПП „Персина“.
До ежедневието и работата на експертите на парка можеше да се докосне всеки желаещ. Рождения си ден тази година Паркът реши да отбележи малко по-нетрадиционно, като представи това, върху което работи през 2016 година, по един достъпен за хората начин. Децата – членове на различни клубове по интереси към проект „Твоят час“ от СУ „Димчо Дебелянов“ – Белене, се впуснаха в изследване на дивата природа, чрез филмите и презентациите на експерти от дирекцията на Парка. През целия ден на посетителите бяха представени по-интересните и мащабни програми, по които се работи: програмата за възстановяване на къдроглавия пеликан на остров Персин, програмата за опръстеняване на морски орли, програмата за възстановяване на заливаеми гори, както и програмата за възстановяване на водни растения, като: бяла и жълта водна роза.

12.12.persina2
Основните посетители – децата, влязоха в ролята на изследователи на дивата природа, както и на пазители на застрашени видове растения и животни. Научиха историята на ПП „Персина“ и с каква цел на 4 декември „Персина“ става един от Природните паркове на България. Това е и датата, на която Паркът символично отбелязва рождения си ден.
Благодарим на всички съмишленици малки и големи, че подкрепяте нашата мисия.
Важно е да знаем, че всеки от нас е част от Природата. Така както ние не можем без нея, така и тя не може без нашето присъствие. Трябва да запомним, че грижата за състоянието на видовете и екосистемите по света е изцяло човешка отговорност. Обичайте и пазете дивата природа.
Текст и снимки: ДПП „Персина“

12.12.persina3 12.12.persina4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: