Гимназисти от Плевен и Белене ще се състезават за стипендия от ЧЕЗ

11.12.2016 11:02

cez stipendiant

На 15 декември ще се проведе първият кръг на състезанието „Стани стипендиант на ЧЕЗ“. В него ще участват 132 ученици от 17 професионални гимназии на територията на Западна България, информират от Агенция „Фокус“ като се позовават на информация от ЧЕЗ.

Регистриралите се за участие в конкурса гимназисти за 45 минути трябва да решат тест с 60 въпроса от направление „Електроенергетика“. Участниците са от София, Перник, Елин Пелин, Етрополе, Пирдоп, Самоков, Кюстендил, Дупница, Благоевград, Монтана, Кнежа, Козлодуй, Ловеч, Троян, Белене и Плевен.
Резултатите от онлайн теста ще станат известни на 21 декември, сряда, и ще бъдат публикувани на уебсайта на програмата stipendiant.com. Класиралите се на първите две места ученици от всяко училище сформират екипа, който ще се състезава на регионалния кръг през месец февруари.

Конкурсът „Стани стипендиант на ЧЕЗ“ се провежда за пета, поредна година. В рамките на инициативата ЧЕЗ предоставя стипендии на талантливи ученици от 12 клас в технически  гимназии. Състезанието по електроенергетика се реализира под патронажа на Карел Крал – регионален мениджър на ЧЕЗ за България. То е част от Графика за провеждане на националните състезания по професии през учебната 2015 – 2016 г. на Министерството на образованието и науката.

Конкурсът ще приключи през март 2017 г., когато на тържествена церемония ще станат известни и имената на победителите. Класираните на първо, второ и трето място в националния кръг от състезанието ще получат стипендии за втория срок на обучение.
Повече информация за регламента на състезанието и периодите на провеждане на отделните кръгове може да бъде намерена на сайта www.stipendiant.com

#тагове:

НАЙ-НОВИ: