Найден Зеленогорски в Плевен: Ако РБ реализира мандата, политически лица няма да влизат в бъдещото правителство

07.12.2016 14:37

3.12.zelenogorski

„Предстои ни заседание на Парламентарната група, за да излъчим човек, който да приеме и евентуално да върне мандата. Аз бих казал, че на този етап е доста нереалистично в рамките на този Парламент да има правителство. Ние ще положим усилия, вчера започнахме разговори с ГЕРБ, ще ги продължим в момента, в който ни бъде връчен мандат. Мислим, че това усилие си заслужава, защото България е изправена пред огромни предизвикателства и едно безвремие от порядъка на 6 – 7 месеца с няколко правителства – предимно експертни, служебни, слаби правителства, които трудно биха могли да отговорят на една кризисна ситуация, каквато би могла да се случи заради мигрантите, то си заслужава да бъде направено едно такова усилие”. Така коментира днес в Плевен възможността Реформаторският блок да излъчи правителство Найден Зеленогорски, съпредседател на ПГ на РБ. Според него съставянето на нов кабинет би дало възможност да се промени Избирателният кодекс.

„Ние ще подходим и подхождаме отговорно към тази конституционна възможност”, категоричен бе Зеленогорски. И добави, че ако Реформаторският блок реализира мандата, даден от президента Росен Плевнелиев, политически лица няма да влизат в бъдещото правителство.

„Ако се тръгне към създаване на правителство в рамките на този парламент, политическите сили, които гарантират мнозинството, трябва да преценят кое е възможно – да има избори през юни или през септември и дали това няма да нанесе голяма вреда на Председателството на България на ЕС”, добави Зеленогорски. Според него бъдещото Председателство е звезден миг за страната ни, който би ни дал шансове да покаже колко сме значими, да привлечем ресурс, проекти, инвестиции в страната и да се създаде силно политическо лоби в Европа.

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: