Разкриха дуо апаши, опитали да откраднат климатик от помещение на мобилна клетка край Биволаре

06.12.2016 12:22

police 3

На 4 декември в 13:10 часа в полицията в Долна Митрополия е получен сигнал от служител при БТК, че е задействана алармата за влизане в помещение на мобилна клетка в землището на село Биволаре. На подадения сигнал се отзовава автопатрул и на място е установено, че от помещение с разположена в него апаратура, обслужваща мобилната клетка, е демонтиран и изнесен от сградата, климатик „Тошиба“, информират от пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Климатикът е намерен в близост до сградата и предаден на служителя на фирмата – собственик. При огледа е установено, че е проникнато чрез изкъртване на ламаринен лист и дървено черчеве на прозорец на помещението и е направен опит да бъде извършена кражбата. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство.

От проведените оперативни действия е установено, че извършители на престъплението са 21-годишен и 32-годишен от село Биволаре. От лицата са снети писмени обяснения, в които те са направили пълни самопризнания. Продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: