За 6,5 млн. лв. са исканията по Бюджет 2017 за ремонти и благоустройство в община Плевен

06.12.2016 11:33

20.07.remont

За 6,5 млн. лв. са вече постъпилите искания за ремонти на сгради, улици, пътища и други на територията на община Плевен за 2017 г. Това информира вчера кметът Георг Спартански, като подчерта, че посочената сума е само до обяд на 5 декември.

Става въпрос за отправени искания за ремонт по сгради, общинска собственост – на ДКЦ-ата в града, благоустройство на гробищни паркове, на кметствата, читалища, детски градини, здравни служби, за топлофициране, за улично осветление, за нови детски площадки, за подпорни стени. Към тази сума се прибавят текущи и основни ремонти на улици, планиране и проектиране на нови такива.

В бюджет 2016 са били заложени малко над 5,8 млн. лв. От тях, ако се извадят 2,7 млн.лв. за надлеза при Опанец и за ремонта на 11 улици в Плевен, остава финансова възможност на Общината от около 3,5 млн. лв. „Т.е. към момента имаме очаквания, който надхвърлят двойно възможностите на Общината. Към сумата за 2017 г. още не са включени и предложенията на Общинска администрация, както и на още второстепенни разпоредители с бюджетни средства”, добави кметът Спартански.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: