Кметът Спартански за уличните кафе автомати: Незаконни, опасни и нехигиенични

05.12.2016 16:13

9.06.kafe_

Собствениците на вече премахнати кафе автомати от публични площи в Плевен след ден – два отново ги връщат по местата им. За това информира днес на оперативка в Община Плевен шефът на Общинския инспекторат Николай Георгиев. Това стана повод кметът Георг Спартански да заяви, че е бил склонен да остави по кварталите поне такива кафе автомати, но след подобни действия, е категоричен, че ще ги премахне напълно от улиците на града. Става въпрос за кафе автоматите, разположение по улиците в Плевен в момента без да има разрешителни за тях.

Собствениците, които имат разрешителни за такива машини, ще бъдат изчакани те да изтекат и след това ще бъдат помолени да си приберат кафе автоматите.

„За кафе автоматите, за които толкова плачат някои наши съграждани, че си пиели кафето по 30 ст., искам да кажа, че първо не плащат данъци, защото аз не съм чул да се плащат данъци върху печалбата, която имат. Освен това не плащат и на Общината за площта, която заемат, което ги прави напълно незаконни. Печалбата на 100% си я слагат в джоба. По неизвестен начин се връзват и консумират ток, което е опасно и крие риск. На трето място никой не следи за хигиената в тези машини какъв продукт предлагат – какво наливат, как го наливат, с какво го наливат, сменят ли и почистват съответните филтри и резервоари.”, обясни Спартански. Той бе категоричен, че дори и да се направят схеми за разполагане на кафе автомати, няма да бъдат пуснати.

Кметът добави, че ако продължат тези действия от страна на някои собственици на кафе автомати в Плевен и те въпреки, че вече са предупредени по законен път и техните машини са отстранени, отново ги върнат по старите им места, ще бъде и по-краен в действията си – а именно да възложи на Общинския инспекторат да докарат пред Общината кафе автоматите. „И нека се оплачат в Прокуратурата, че кметът е извършил самоуправни действия. Тогава ще поискам НАП и всички служби да ги проверяват.”, заяви Спартански.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: