Пет двойки отпразнуваха своите златни сватби в Коиловци (галерия)

26.11.2016 12:12

26.11.koilovci1

Пет златни сватби накуп отпразнуваха в плевенското село Коиловци. Церемонията е традиционна и се организира за поредна година от местното читалище и Кметство Коиловци за Деня на християнското семейство. Половин век след произнасяне на брачните слова, семействата на Ленко и Митка Стоянови, Любомир и Тодорка Павлови, Веско и Верка Гелови, Димитър и Елена Илиеви и Веско и Марийка Кирови препотвърдиха своите брачни клетви в присъствието на близки, приятели и много гости. На празничната церемония присъства и председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, гост бе и кметът на Общината Георг Спартански.
Юбилярите бяха посрещнати със специална церемония по пресъздаване на венчавката им преди 50 години, вдигнати бяха наздравици и отново разменени символично брачните халки.

26.11.koilovci2
„Позволете ми от името на Общински съвет – Плевен и лично от свое име да ви поздравя по случай 50-годишен щастлив семеен живот! Сeмeйcтвoтo нa бългapинa e кpeпocт, a виe cтe пpимep кaк тaзи кpeпocт мoжe дa бъде съхранена с любов и взаимно уважение“, обърна се към юбилярите Мартин Митев. И допълни: „За тези 50 години заедно вие със сигурност знаете какво е да обичате, да имате открито сърце и да разчитате на истинска подкрепа в живота, защото половин век сте били неразделни в радости и неволи! Искрено ви пожелавам никога да не остарявате един за друг и след 50-годишен брачен живот да продължите да гледате на живота с усмивка и с любов. Бъдете здрави и щастливи заедно още дълги години“. В духа на предстоящите коледни празници, Мартин Митев подари на всяка една от семейните двойки по една коледна звезда и връчи поздравителни адреси от името на местния парламент.

26.11.koilovci3
Празнуващите бяха поздравени и от организаторите на тържеството в лицето на кмета на с. Коиловци Румен Габров и от читалищното ръководство, от кмета на Плевен Георг Спартански, поздрави отправиха и други присъстващи на тържеството, за юбилярите имаше и много подаръци. Празненството завърши с традиционно българско хоро.

26.11.koilovci4 26.11.koilovci5 26.11.koilovci6 26.11.koilovci7 26.11.koilovci8 26.11.koilovci9

#тагове:

НАЙ-НОВИ: