С каба гайди и Валя Балканска Кнежа отбеляза 73-годишнината си

24.11.2016 16:55

24.11.kneja1

Вчера се отбелязаха 73 години от обявяването на Кнежа за град. Празничната програма започна с водосвет за здраве в храм „Св. Троица”, съобщиха от местната администрация. В 16:30ч. започна официалната церемония по издигане на знамената на Република България, Община Кнежа и Европейски съюз. Знамената издигнаха изявени спортисти от състезания и турнири през 2016-та година. Последва шествие за полагане на венци на паметника на загиналите във войни наши съграждани. Програмата продължи в НЧ „Борба 1896”, където гайдарите от „101 Каба гайди” пристигнаха като изненада за всички в препълнения салон на читалището. След тях сборни читалищни състави отправиха своя поздрав към публиката с изпълнения, посветени на нашият роден град – Кнежа. Приветствени слова и поздрав за празника на града отправиха председателят на Общински съвет Кнежа г-жа Катя Герговска и кметът на община Кнежа г-н Илийчо Лачовски.

24.11.kneja2
Официалната програма продължи с връчването на Наградите на кмета на община Кнежа за принос към общината. Тази година поставихме началото, като концепцията е това да не бъде еднократен акт, а всяка година да се награждават наши съграждани, които играят важна роля за просперитета и доброто име на града в различни сфери и области.
С Решение на Общински съвет №281 по Протокол 28 от 31 октомври 2016 г., Почетен знак на община Кнежа и почетна грамота за доказани заслуги и принос в сферата на образованието получи г-жа Цветана Трендафилова – бивш директор на ПГМЕТ „Христо Смирненски”. В сферата на образованието призове взеха и учители от всички училища в общината: Веселка Колдашка – СУ „Неофит Рилски”; Валентина Велчева – ПГЗ „Стефан Цанов”; Малинка Цалова – ПГМЕТ „Христо Смирненски”; Надя Бешовишка – ОУ „Васил Левски” гр. Кнежа; Румяна Карагуйска – ОУ „Отец Паисий”; Иван Иванов – ОУ „Васил Левски” с. Еница и Веселка Мирковска – ОУ „Христо Ботев” с. Бреница. С грамота и плакет за принос бяха наградени и трима от дарителите на общината – Любен Хинкин, Йордан Дилков и Първан Кутински. За постигнати отлични резултати и прояви на младите спортисти на града, призове взеха и треньорите: Добромир Грамов – Централен полицейски карате клуб – клон Кнежа; Васил Милашки – Спортен клуб по вдигане на тежести „Мизия” Кнежа и Марин Дреновски – Клуб по конен спорт „Мизия” Кнежа. Кметът г-н Лачовски лично благодари на всички наградени за добрата работа и отношение към общината.

24.11.kneja3
Празникът продължи с изпълнения на младата и много талантлива Невена Цонева. След нея на сцената на читалището излязоха Валя Балканска и родопският гайдар Петър Янев, които вдигнаха цялата зала на крака. Програмата завърши с ефектна празнична заря, озаряваща небето над Кнежа.

24.11.kneja4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: