С поредица от инициативи в ОУ „Васил Левски” – Белене се включиха в Световната седмица на предприемачеството

18.11.2016 17:38

belene

С поредица от инициативи в ОУ „Васил Левски” – Белене се включиха в Световната седмица на предприемачеството.

Осмокласниците, под ръководството на г-жа Румяна Богданова представиха индивидуални и групови проекти за започване на собствен бизнес. С учениците от пети клас г-жа Николова разработи проекти за малък бизнес, а шестокласниците откриха тайните на фирмата в конкурентна среда, съобщават от училището. Интересна и интригуваща бе работата на седми и осми клас – ПИГ – учениците влязоха в ролята на рекламни агенти и под ръководството на г-жа Данева и г-жа Паскова убеждаваха своите съученици в предимствата на представяните от тях стоки и услуги.

belene1

Във всички класове – от първи до осми клас, под различни форми и според възрастовите особености на децата се засегнаха въпроси, свързани с личния и семеен бюджет, възможностите ни за намаляване на бедността, дори в мащабите на малкия кръг, в който общуваме, дискутирахае как могат да реализират бизнес идеи , запознаха се с особеностите на различни професии и т.н.

belene2

Акцентът в провежданите дейности бе да се насърчи мисленето на децата в посока създаване на глобална култура, която цени предприемачите като двигатели на икономическия и социален просперитет, коментират от ОУ „Васил Левски” – Белене.

Снимки: ОУ „Васил Левски” – Белене

belene3

#тагове:

НАЙ-НОВИ: