Консервна фабрика и пицария отвориха врати в ДГ „Слънце“ – Левски в Седмицата на предприемачеството

18.11.2016 14:56

18.11.levski1

В Световната седмица на предприемачеството в ДГ „Слънце” – Левски вчера се проведе открита практика в две групи с деца на възраст от 5 до 6 години. ДГ „Слънце” – Левски работи от няколко години по идеите на предприемачеството, отбеляза директорът Наталия Христанова.
„Детска консервна фабрика” направиха петгодишните деца с помощта на своята учителка Димитринка Тодорова. Експериментът на детската градина да направи при по-малки деца под формата на игра с помощта на бабите консервна фабрика /по принцип идеите на предприемачеството са насочени към деца след 6-годишна възраст/беше посрещнат с интерес и активно участие на децата.

18.11.levski2
Детска пицария „Слънчо” беше темата на ролевата игра при 5 и 6-годишните деца с учител координатор Катя Ганчева. ДГ „Слънце” работи цяла година по вътрешно образователен проект ”Професиите в нашия град”. Изборът на темите за откритата практика е на децата, а целите, които си поставят учителите, са да възпитат у децата хигиенни и здравословни навици ,идеята за предприемачество и усета за бизнес, сподели Севдие Алиева.
Родителите-ментори са изключително доволни от реализирането на проекта, защото виждат резултата в поведението и действията на децата. Откритата практика наблюдаваха учители от региона.

18.11.levski3 18.11.levski4

#тагове:

НАЙ-НОВИ: