Деветокласничка пое ръководството на отдел „Местно самоуправление“ за един ден в Община Плевен

17.11.2016 14:22

ObS - den1

Деветокласничката Симона Борисова от СУ „Пейо Яворов“ гр. Плевен пое днес ръководството на отдел „Местно самоуправление“ при Община Плевен за един ден в рамките на инициативата на „Джуниър Ачийвмънт” България – „Мениджър за един ден“. Симона бе посрещната в отдела от председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, който й пожела успех в общинските дела. Мартин Митев представи на Симона новото й работно място за деня, като разясни накратко какви са правомощията на Общинския съвет, в какво се състои работата му като орган на местното самоуправление и какъв е принципа на взаимодействие с общинската администрация.

ObS-den

„Общинският съвет е органът, който на место ниво взима решенията за това как трябва да се развива общината ни. Решенията се изпълняват от кмета на Общината и общинската администрацията. Т.е съгласно законодателството ни нито кметът, нито Общинският съвет могат сами да управляват. Двете институции като органи на местното самоуправление са взаимно обвързани, упражняват взаимен контрол, за да може решенията, които се взимат за Плевен, да бъдат възможно най-правилните“, обясни Мартин Митев и покани младата дама да присъства на предстоящата сесия на местния парламент на 24 ноември, информират от ОбС-Плевен.

От своя страна Симона сподели, че това е първото й участие в инициативата „Мениджър за един ден“ и първите преки впечатления от работата на Общинския съвет. Досега не е имала възможност да видя отблизо как работят съветниците и как се подготвя на практика едно заседание.

Симона е ученичка в 9 клас в паралелка с изучаване „Предприемачество и бизнес“ и сама е изявила желание участието й в инициативата „Мениджър да един ден“ да бъде на позиция в администрацията на Общински съвет – Плевен. Симона, както и другите участници в „Мениджър за един ден“, днес получиха сертификати за участието си в инициативата, значка на Плевен и брошури за града.

Снимки: Общински съвет – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: