Баскетболният „Спартак“ допусна трето поредно поражение в НБЛ

13.11.2016 19:53

15.10.spartak7

Баскетболният „Спартак“ (Плевен) записа трета поредна загуба в НБЛ Vivacom. В отсъствието на контузения си капитан Александър Груев тази вечер възпитаниците на треньора Александър Дяковски отстъпиха с 89:79 (29:18; 20:20; 27:20; 13:21) при гостуването си на „Рилски спортист“ в Самоков.
Домакините започнаха мача колебливо, но бързо се окопитиха и взеха нещата в свои ръце. След първата четвърт те водеха с 11 точки, което бе и най-голямата разлика до този момент. Четири поредни точки на Герасим Николов стопиха преднината на „Рилецо“ до 7 точки през втората четвърт, но с точна стрелба от зоната на трите точки на Делич и Симънс самоковци отново натрупаха комфортен аванс и се оттеглиха на почивката при 49:38 в своя полза.
Ситуацията на паркета в „Арена Самоков“ не се промени особено и в минутите след паузата. „Рилски спортист“ се възползва по най-добрия начин от грешките на плевенчани и успя да дръпне напред с 18 точки. С три тройки на Милен Дудев и една на Михаил Танев плевенчани намалиха изоставането в заключителните 10 минути от срещата, като три минути преди сирената се доближиха само на 7 точки от „Рилецо“. Цветкович, Паркър и Делич, обаче, донесоха успокоение на своите фенове с точни попадения и така закономерно успехът бе за тима от Самоков – 89:79.
За „Спартак“ най-резултатен с 18 точки бе Михаил Танев, Милен Дудев вкара 15, Милован Савич – 13, Константин Коев – 11, а Димитър Маринчешки – 10.
В следващия шести кръг „Спартак“ приема шампиона „Лукойл“. Двубоят е на 19 ноември, събота, от 18 ч. в зала „Балканстрой“.
Снимка: архив „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: