До дни ще бъде подписан договорът за финансиране на проекта за водния цикъл на Плевен и Долна Митрополия

09.11.2016 16:18

9.11.dolna

Зам.-министърът на околната среда и водите г-жа Атанаска Николова, съвместно с кмета на Община Долна Митрополия Поля Цоновска, направиха проверка на място на проект изпълнен по ПУДООС в Тръстеник, съобщиха от пресцентъра на Общината. Въпреки проливния дъжд, зам.-министър Николова разгледа подробно новия обект – външен фитнес, който е финансиран през 2016 г., както и разположената в непосредствена близост детска площадка изградена по същия проект през 2012 г.
Николова остана доволна от комплексното решение на двете площадки, разположени една до друга. Зам.-министърът се съгласи с мнението на кмета на Общината Поля Цоновска и обеща да бъде взето под внимание при следваща сесия на прием на подобни проекти, общините, които дофинансират проекти на ПУДООС, да получават повече точки. Община Долна Митрополия е дофинансирала със собствени средства всички досега изпълнени проекти по ПУДООС. Николова уведоми кмета на Общината, че в близките дни предстои подписване на договора за финансиране на „Воден цикъл Плевен – Долна Митрополия“.
На проверката присъстваха и кметът на Тръстеник Емил Денков, инж. Рени Атанасова – директор на РИОСВ – Плевен и други експерти.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: