БСП – Плевен: С гласа си плевенчани ясно показаха отношението си към кандидата на ГЕРБ

09.11.2016 14:51

9.11.bsp

Допускаме, че разликата между ген. Румен Радев и Цецка Цачева ще бъде още по-голяма след балотажа в неделя в полза на подкрепения от нас кандидат. Това заявиха от ръководството на Общинския съвет на БСП – Плевен на пресконференция днес. В срещата с медиите участие взеха председателят на БСП – Плевен Свилен Атанасов и заместниците му Ева Маринова, Цветко Цветков, Илиян Йончев и д-р Никодим Нинов. Лидерът на плевенските социалисти посочи, че резултатът на ген. Радев в нашия град е повече от категоричен, давайки като пример, че масово в секциите в града Цецка Цачева е трета, а преди нея е Красимир Каракачанов. Можем спокойно да заявим, че още на първи тур плевенските граждани дадоха своя осъзнат вот и посредством него показаха отношението си към кандидата на ГЕРБ, сподели Атанасов. Той подчерта, че ген. Радев е успял да събере изключително широка подкрепа, не само от симпатизанти на левицата, но и от такива, подкрепящи формации в център-дясно, а също така личността му е привлякла и мнозина, които традиционно не гласуват. Най-видими тези резултати са в големите секции в града – в „Дружба“ и „Сторгозия“, посочи като пример председателят на БСП – Плевен, отбелязвайки, че Цачева побеждава в секциите в Буковлък.
Свилен Атанасов заяви, че Цецка Цачева е псевдоалтернатива на кандидатурата на ген. Румен Радев, тъй като тя се явява категоричен разединител на нацията. Цачева е човек, който вече втори мандат в качеството си на председател на Народното събрание не зае позиция нито по отношение на мигрантското нашествие, нито възропта срещу премиера по отношение на орязаните социални придобивки в България, нито пък чухме нейния коментар във връзка с предложението ромските деца да получат стипендия за успех в училище над 3.50, изброи Атанасов. Той изтъкна, че в последните дни медиите буквално са узурпирани от министри от отиващото си правителство, които насаждат страхове, че ако Румен Радев бъде избран за президент, България ще попадне в тотална изолация, ще влезе в хиперинфлационна крива или че програмата за саниране ще бъде стопирана – както това се е правило и в жк „Дружба“ в нашия град. От друга страна, не прави чест на Цецка Цачева и хората около нея да размахват плашилото на комунизма – още повече, че самата тя е била партиен секретар, а лидерът на ГЕРБ е бил лоялен член на БКП, каза още Свилен Атанасов.
От своя страна, Ева Маринова посочи, че за успеха на ген. Радев на първи тур е довела изключително позитивната кампания, водена от кандидата за президент и неговия щаб. Смятаме, че благодарение на това избирателите повярваха, че могат да живеят спокойно, заяви тя и допълни, че резултатите са показали настроението за промяна. Ева Маринова изрази увереност, че ген. Радев ще спечели на балотажа. Защото хората разбраха, че това е един честен и почтен човек, който не е обвързан с корпоративни интереси, не участва в бизнес схеми и не представлява статуквото, изтъкна Маринова.
Отново се оказва, че Плевен е ключова област в едни избори, каза Илиян Йончев, посочвайки, че в челната тройка след първия тур единият от кандидатите е плевенчанин, другият е завършил образованието си във Военното училище в Долна Митрополия, а третият е избран за депутат от Плевен. БСП спечели с това, че заложи на кандидат, който е водещ сред останалите – и като излъчване, и като компетентност, докато за слабия резултат на ГЕРБ тук вероятно хората от управляващата партия сами могат да посочат конкретни причини и ще си направят изводите за втория тур, каза Йончев. Той заяви, че БСП ще продължи да води позитивна кампания, призовавайки плевенчани да гласуват за ген. Румен Радев – новото лице и естественият лидер на България.
Цветко Цветков изрази благодарност към всички, подкрепили кандидатурата на ген. Радев и сподели, че социалистите в Плевен правят всичко възможно да увеличат подкрепата за него. Обръщаме се към всички леви и патриотично настроени граждани на Плевен, които гласуваха за други кандидати на първия тур, да подкрепят ген. Радев в неделя – още повече, че мястото на една голяма част от тези хора беше при нас, апелира Цветков. Той изтъкна, че само така ще може да бъде даден пример за едно широко обединение в подкрепа на голяма национална кауза, както и на стартът на промяната. Защото на всички е повече от ясно, че с победата на ген. Радев в неделя това управление си отива и пред България се отварят нови политически възможности, допълни Цветко Цветков.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: