В РИК – Плевен е постъпила жалба за гласуване с невалидна лична карта

06.11.2016 11:51

izbori11

В РИК – Плевен е постъпила жалба от Иван Николов Новкиришки, упълномощен представител на ПП „ГЕРБ”, с която се уведомява комисията, че в СИК №153700014 с.Радомирци, Община Червен бряг, Област Плевен, от секционната избирателна комисия е допуснато да гласува лице с невалидна лична карта, която е със срок на валидност до м. януари 2016 г.
След като се запозна с жалбата РИК-Плевен, намира, че същата следва да бъде отхвърлена като неоснователна, с оглед наличието на следните съображения:
РИК – Плевен установява, че данните, които са посочените в подадената жалба са недостатъчни да се направи извод за нарушение на изборното законодателство. Не са посочени имената на гласоподавателя с невалидна лична карта. Не се сочат и данни за обстоятелството, гласоподавателя представител ли е заявление до МВР за издаване на нова лична карта
Предвид изложеното и на основание чл.72, ал.1, т.17 от ИК, Районна избирателна комисия – Плевен оставя без уважение, като неоснователна жалба от Иван Николов Новкиришки, упълномощен представител на ПП „ГЕРБ”, заведен в РИК-Плевен с вх.№425 от 06.11.2016., с която се уведомява комисията, че в СИК №153700014 с.Радомирци, Община Червен бряг, Област Плевен, от секционната избирателна комисия е допуснато да гласува лице с невалидна лична карта, която е със срок на валидност до м. януари 2016 г.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: