390 е окончателният брой на секционните избирателни комисии в област Плевен

03.11.2016 11:32

rik

390 е окончателният брой на сформираните на територията на област Плевен секционни избирателни комисии /СИК/ за провеждането на изборите за президент и вицепрезидент на Р България и национален референдум на 6 ноември, неделя. Това съобщиха днес на брифинг в пресклуба на БТА в Плевен председателят на Районната избирателна комисия Ярослав Димитров и нейният секретар Василка Митева.

В община Плевен към момента като това ще е и окончателната бройка са сформирани 162 СИК, ще има две подвижни избирателни секции за хора със затруднения в придвижването, три болнични и една в Затвора. В община Червен бряг СИК са 39 като има и една подвижна. На територията на община Пордим СИК са 10, в община Левски – 30 СИК и една подвижна, в община Кнежа – 17 СИК и две подвижни.

В община Никопол сформираните СИК са 17, в община Долни Дъбник – 21 СИК, община Гулянци – 20 СИК и една подвижна, в община Искър – 10 СИК и една подвижна, в община Долна Митрополия – 33 СИК и една подвижна. На територията на община Белене ще се гласува в 16 СИК, една подвижна и една в Затвора.

За първи път на територията на община Плевен има сформирани две подвижни избирателни секции, но това се налага заради големия брой подадени заявления за гласуване по този начин – 107, отбеляза Ярослав Димитров. Той подчерта, че е организиран най-оптимален маршрут, по който да се придвижват тези комисии, за да може по-ефективно да протече и вота за тези избиратели.

Днес до 16 часа всички Общини на територията на област Плевен трябва да получат необходимите им изборни книжа и бюлетини. От утре започва и разпределението по секционни избирателни комисии.

И да припомним, че на тези избори за първи път изборният ден ще започне в 7 и ще приключи в 20 часа. 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: