От днес сме под знака на Мовембър

01.11.2016 7:42

1.11.movember

Започна месецът, в който мъжете зарязват самобръсначките и пускат мустаци, за да подкрепят каузата за информираност за мъжките здравословни проблеми, съобщи в. „Дейли мирър“. Названието Мовембър произлиза от думите „мустак“ и „ноември“ и илюстрира начинанието, към което се присъединяват милиони мъже по света. През целия ноември те си пускат мустаци, за да наберат пари за благотворителни каузи, борещи се с рака на простатата, тестисите и психологически проблеми като депресията при мъжете. Жените подкрепят инициативата със значки, чаши и всякакви предмети с мустаци.
Идеята за Мовембър се заражда през 2003 г. в Мелбърн, Австралия, когато трийсет приятели решават да вдъхнат живот на позабравения от мъжете мустак. Оттогава в начинанието взимат участие милиони мъже и жени по цял свят, като през 2015 г. „мустакатите братя и сестри“ са наброявали повече от 5 милиона души.
Правилата за участие са прости. На 1 ноември мъжете трябва да са с гладко избръснати лица, по които да пускат мустаци през целия месец. Брадите и съединяването на мустаците с бакенбардите са забранени, но пък формата на окосмението на горната устна на участниците е по техен личен избор.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: