Ноември ще е Месец на комедията в ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен

29.10.2016 11:23

Под знака на комедията ще премине идният месец в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен, съобщават от културния институт. През ноември на сцената на Плевенския театър зрителите ще имат възможността да видят поредица от чудесни комедийни спектакли на гостуващи театри. Ето каква е програмата:

Valqt pari
2 ноември, от 19 ч. – „Валят пари“ от Себастиен Тиери, постановка на Драматичен театър – Русе с участието на Христо Гърбов.
Една вечер, Брюно (анестезиолог) и Лоранс (педагог) намират банкнота от сто евро на масата в хола. На следващия ден още няколко. Пачки банкноти започват да се появяват всеки ден в апартамента им, сипят се като из ведро незнайно как и от къде! Отначало заинтригувани, а след това паникьосани от тези пари падащи от небето, те бързо се оказват изправени пред своите различия в отношенията им към парите, както и пред своите дълбоко скрити желания. Но когато се появява и един параноичен и въоръжен съсед, който твърди, че е бил ограбен, Брюно и Лоранс изпадат в лудост. Започват поредици от комедийни ситуации, стигащи до пълен абсурд. Пиесата е ярка комедия относно онази функция на парите, която има силата да побърка и най-закоравелият им противник и да извади на показ неподозирани реакции и действия.

Burundanga
10 ноември, от 19 ч. – „Бурунданга“ от Жорди Галсеран, постановка на Драматичен театър – Ямбол с участието на Атанас Атанасов.
Тайнственото вещество, серумът на истината “бурунданга” въвлича героите в една взривоопасна ситуация, където любовта не е възможна, където баски терористи отвличат хора, където приятелството се разпада..
“Бурунданга” е романтична комедия. Като зрител много обичам романтичните комедии и винаги съм искал да напиша една от тези истории, в които любовта възтържествува напук на всички препятствия. Харесвам ги, защото са истина, защото привличането между хората е онази сила, която всъщност движи Вселената, защото от циниците, от продажниците и от нищетата ни спасява единствено любовта.” Жорди Галсеран

Devetiqt den
15 ноември, от 19 ч. – „Деветият ден“ от Венци Кулев, постановка на ДКТ “К. Величков“ – Пазарджик с участието на Камен Воденичаров.
Безумен орляк от сродници, ден след ден ядат и пият, карат се и се изповядват в „любовни“, „благородни“ и всевъзможни други чувства, докато чакат цели девет дни, за да извършат първия от поредицата траурни ритуали, както повелява традицията. Поразително начало за комедия! Но тленните останки на „покойния“ така и не идват….
Непрестанно мрънкащ собственик на малък крайбрежен хотел, селски кмет – хитрец, силно податлив на корупционни изкушения областен управител, псевдопоетеса, безхарактерен министерски служител, младо момиче с устремен към Терминал 2 поглед. Една пъстра палитра от познати на пръв поглед, но заедно с това смайващо гротескни персонажи.

Ludi pari
24 ноември, от 19 ч. – „Луди пари“ от Рей Куни, постановка на Драматичен театър – Монтана.
Живеейки в един шантав свят, героите на пиесата не вярват, че има нещо, което да ги изненада и изкара от релсите на ежедневието… Но дали това наистина е така? Една шантава случка ще вкара всички във филм. Филм на мечтите, стремежите и несбъднатите сънища. Филм, в който всеки се превръща в този, който иска да бъде. Един шантав мафиот, двама шантави полицая и две приятелски семейства ще преобърнат живота си, ще нарушат правилата, ще забравят морала, ще стигнат до дъното, само за да се преоткрият един друг преди финалните надписи.

Godej
29 ноември, от 19 ч – „Годеж“ от Цветислав Минкович, постановка на ТМЦ – Разград с участието на Александър Кадиев.
Историята разказва за годежа на Зоран (Александър Кадиев) и Милена (Димитрина Гинева) и съпътстващите го безброй комични и трагични ситуации. Това е една класическа извадка за живота на Балканите, както преди сто години, така и след още толкова, един забавен разказ за типичните балкански нрави!

#тагове:

НАЙ-НОВИ: