Планират закриване на Болничното училище в Плевен

25.10.2016 17:34

school

Предложение за закриване на Началното болнично училище в Плевен ще бъде разгледано на сесията на Общинския съвет, насрочена за 27 октомври, четвъртък. Вносител е кметът Георг Спартански. В него се посочва, че съгласно Параграф 12, ал.1 от Преходните и заключителни разпоредби на Закона за предучилищното и училищното образование „заварените към влизането в сила на Закона болнични училища се закриват, считано от 1 януари 2017 г., или се преобразуват в центрове за подкрепа на личностното развитие със заповед на кмета на общината след решение на Общинския съвет”.

От приложената справка става ясно, че към болничното училище в Плевен временно се обучават 22 деца в две слети паралелки. Обучението им се извършва на територията на болничните заведения, които не са общинска собственост.

Предвид тенденцията престоят на децата в болнични заведения да се съкращава, алтернативата на обучението им е индивидуалната форма в болнични заведения или в дома на детето, която е регламентирана в чл.111 и чл.112 от Закона за предучилищното и училищното образование.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: