Кметът Спартански: Ще се ходи с шублер и ще се мери, да не каже някой, че снегът го е изненадал

24.10.2016 17:04

zimata

Ще се ходи с шублер и ще се мери, да не каже някой тази година, че снегът го е изненадал. Така коментира днес пред журналисти предстоящите ангажименти на фирмите, които отговарят за снегопочистването на община Плевен кметът Георг Спартански. Повод за този коментар бе закъснялото почистване на града при първия сериозен снеговалеж миналата зима, което пък доведе и до санкции за фирмите. Кметът посочи, още при 3-5 см, а не при 33 см снежна покривка снегорините трябва да са вече със спуснати гребла.

На седмичната оперативка в местната администрация стана ясно, че се извършват проверки за готовността на кметствата и трите снегопочистващи фирми в Плевен за зимния сезон. Обект на проверките са наличието на техника и нейната изправност, доставката на необходимите материали, осигуряването на нужния персонал.

„Ще следя стриктно за изпълнението на договорите и няма да приемам никакви оправдания. Община Плевен е коректен платец и ще изисква фирмите за зимно почистване да имат адекватно отношение към задълженията си”, категоричен беше Георг Спартански.

Следващата седмица ще се проведе и среща между кмета и представители на фирмите по повод наближаващия зимен сезон.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: