Плевенски педагози участваха в национална конференция, посветена на четенето

23.10.2016 8:58

uchiteli1

От 18 до 21 октомври в резиденция Бояна, София се проведе Петата национална конференция „Насърчаване на четенето” на тема ,,Различното четене“. Конкурсът бе обявен от Центъра за развитие на човешките ресурси /ЦРЧР/  в  ролята си на Национална агенция по Програмата „Еразъм+”, на Национално звено за координация по дейност eTwinning, Национален Еврогайдънс център и Национален Европас център.

Темата на конференцията бе насочена към училища, детски градини, училищни, регионални и национални библиотеки, както и към учени, художници, дизайнери и други хора на духа, за които тя е значима и е част от работата им, обвързана с културата и образованието, или с дейности по проекти от Програма „Еразъм+”, Програма „Учене през целия живот”, както и дейностите eTwinning, Европас или Еврогайдънс. Различното четене е това, което прави възможно достигането на книгите до хората от различни възрасти и с различни потребности. В конференцията ,,Насърчаване на четенето“ участваха победителите в едноименния конкурс, представили своите разработки.

uchiteli

От гр. Плевен в конференцията взеха участие:  доц. Д-р Теодора Вълова, ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, Педагогически колеж Плевен с доклад: „Насърчаване на интереса към общуване с книгите в контекста на екипната работа”; Хризантема Йорданова Стефанова от ОУ „Св. Кл. Охридски” с доклад: „Различното четене при учениците със СОП”; Валерия Петрова Андреева от ПГПСТТ „Г.С.Раковски” с доклад „Мястото и ролята на библиотеката в обучението по литература – предизвикателство в съвременното образование”; Таня Илиева от ГПЧЕ с доклад „Различното четене в работата по проекти”; Силвия Иванова Николова от РЦПППО, която представи доклад на Татяна Лилова, студентка II курс от Педагогическия колеж в Плевен на тема: „Генерализирани разстройства на развитието”. Всички участници в Петата национална конференция „Насърчаване на четенето” получиха сертификати за участие. Конференцията се превърна в място за среща на единомишленици, но също така и духовно пространство, където  се родиха много нови идеи и  бяха обменени добри практики, насърчаващи четенето и подкрепящи пълноценния контакт с книгата.

Информация и снимки: Хризантема Йорданова

#тагове:

НАЙ-НОВИ: